Kinez, poluamater, ostvario san – dao trojku Realu: Sa 32 godine i 188 cm ušao u istoriju

Bolong Ženg je u 32 godini imao najblistaviji trenutak u karijeri

Španska košarka za vikend je imala jedan raritetan momenat, važan iz razloga što je svoje ime u almanahe takmičenja upisao prvi Kinez – Bolong Ženg (32).

On je u dresu Fuenlabrade postigao prve poene u najjačoj španskoj ligi, i prve poene za jednog kineskog košarkaša.

U samoj završnici, pri ubedljivom vođstvu Reala, Ženg je imao otvoren šut za tri i bio je nepogrešiv, pogodio je iz samog ćoška i time upisao svoje ime u istoriju španske lige, i kineske košarke. Uradio je to protiv slavnog protivnika čime je samo samo začinio ovaj zaista važan trenutak u svojoj karijeri.

Ženg praktično nikad nije ni igrao košarku na najvišem nivou, u Španiji je već nastupao za niželigaše za koje je malo ko čuo, Amiks Kastelo i Vinaros, a imao je i epizodu u Sjedinjenim Državama gde je nosio des takođe malo poznatog tima Kitsap Admirals.

Pre pet godina je bio i u Estudijantesu, kao deo saradnje tog španskog kluba i kineskog Guangdžoa za koji je igrao junak ove priče. No, nije dočekao debi u dresu “Studenata”, ali nije odustajao.

Konačno, letos mu se ukazala nova prilika da bude blizu tog momenta pošto je stigao u Fuenlabradu, a negde u isto vreme španska liga je ozvaničila saradnju sa kinskom TV platformom “Bilibili” koja ima 233 miliona pratilaca. Jasno je da je i taj momenat imao značaja da se Žengu pruži šansa, makar u “garbidž tajmu”.

– Debi je bio fascinantan momenat za mene. Uživao sam u svakom trenutku, san mi se ostvario… Pamtiću ovaj trenutak do kraja života, bez ikakve dileme – poručio je posle meča kinski košarkaš koji je ujedno bio i najniži na terenu sa svojih 183 centimetra.

Foto: Printscreen

Izvor: Muski magazin/Telegraf

Leave a comment