Google povlači Google plus za korisnike ličnih naloga

Google povlači Google plus za korisnike ličnih naloga

Google povlači Google plus za korisnike ličnih naloga 2. aprila 2019. godine. Izdali su saopštenje koje možete pročitati u daljem tekstu i informisati se deatljnije i na vreme o čemu se tačno radi.


U decembru 2018. smo objavili odluku o povlačenju Google+ za ličnu upotrebu u aprilu 2019. usled slabog korišćenja i izazova uključenih u održavanje uspešnog proizvoda koji ispunjava očekivanja korisnika. Želimo da vam se zahvalimo što ste bili deo Google+ i da navedemo sledeće korake, uključujući to kako da preuzmete slike i drugi sadržaj.

Vaš Google+ nalog i Google+ stranice koje ste napravili ćemo 2. aprila povući i početi da brišemo sadržaj sa Google+ naloga za ličnu upotrebu. Pored toga, izbrisaćemo slike i video snimke sa Google+ koje imate u Arhivi albuma i vaše Google+ stranice. Možete da preuzmete i sačuvate sadržaj, ali obavezno to uradite pre aprila. Imajte na umu da nećemo izbrisati slike i video snimke koji imaju rezervne kopije u Google slikama.

Proces brisanja sadržaja sa ličnih Google+ naloga, Google+ stranica i iz Arhive albuma trajaće par meseci, pa taj sadržaj može da se prikazuje u tom periodu. Na primer, korisnici će možda i dalje videti delove svog Google+ naloga preko evidencije aktivnosti, a određeni sadržaj sa Google+ za ličnu upotrebu može da bude vidljiv G Suite korisnicima dok ne bude izbrisan Google+ za ličnu upotrebu.

Već 4. februara više nećete moći da pravite nove Google+ profile, stranice, zajednice ni događaje. 

Ako ste vlasnik ili moderator Google+ zajednice, možete da preuzmete i sačuvate podatke za svoju Google+ zajednicu. Od početka marta 2019. biće dostupno još podataka za preuzimanje, uključujući autora, telo i slike za svaki post u javnim zajednicama.

Ako se na sajtove i u aplikacije prijavljujete pomoću dugmeta Google+ prijavljivanje, to dugme će prestati da funkcioniše u narednim nedeljama, ali u nekim slučajevima može da bude zamenjeno dugmetom Prijavljivanje preko Google-a. I dalje ćete moći da se prijavljujete pomoću Google naloga gde god vidite dugme Prijavljivanje preko Google-a.

Ako ste Google+ koristili za komentare na svom sajtu ili drugim sajtovima, ova funkcija će biti uklonjena iz Blogger-a do 4. februara, a sa drugih sajtova do 7. marta. Od 2. aprila 2019. ćemo početi da brišemo sve Google+ komentare na svim sajtovima.

Ako koristite G Suite, Google+ za vaš G Suite nalog ostaje aktivan. Pored toga, uskoro očekujte novi izgled i nove funkcije.

Svi mi iz Google+ tima vam se zahvaljujemo što ste Google+ učinili tako posebnim. Zahvalni smo talentovanim grupama umetnika, autorima zajednica i stručnjacima kojima je Google+ bio dom. Ne bi bio isti bez vaše strasti i posvećenosti.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/Svet plus

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s