SVE JE SPREMNO ZA TREĆI OKRŠAJ: Partizan želi revanš, Zvezda igra za prvo mesto!

Prošle su dve nedelje od večitog derbija u niškom finalu Kupa Koraća.

Eho teškog poraza sigurno još odzvanja u glavama igrača Partizana, koji ni u drugom pokušaju nisu uspeli da priđu na puškomet Crvenoj zvezdi. Treću i zasad najbolju šansu imaće u celovitom crno-belom navijačkom grotlu u današnjem meču 21. kola ABA lige u hali “Aleksandar Nikolić” (18.30).

Ulog u ovom poglavlju beskrajnog rivaliteta nije trofej kao u prethodnom, ali jeste nešto možda podjednako vredno. Odbrana ponosa kluba koji se s razlogom ponosi svojom istorijom, iako je poslednjih godina zastao sa ispisivanjem novih stranica. Zbog toga se i vratio autor najznačajnije, ispisane evropskom titulom pre 30 godina. Kao i uoči bitke za “Žućkovu levicu”, Željko Obradović izdaje komandu da se renome brani sportskim viteštvom, podrškom svom timu i ukazivanjem poštovanja protivničkom.

– Pozivam navijače da nas bodre kao što su do sada radili, nadam se da ćemo uspeti da im vratimo na najbolji mogući način. Nadam se i da će pobediti fer i sportska atmosfera, da će se pričati samo o košarci i da će sve biti u okviru fer-pleja.

Poslednji poraz u ABA ligi Zvezde datira iz novembra 2019, pred više od 9.000 “grobara” u “Štark areni”. Ova Zvezdina ekipa iskovana je u vatri brojnih derbija i kategorizovana visokom tačkom topljenja, ali nema sumnje da će navijači Partizana podići temperaturu do stepena ozbiljne provere otpornosti aktuelnog šampiona.

– Nalazimo se u izuzetno teškom rasporedu, a utakmice sa Partizanom uvek imaju posebnu težinu – kaže trener Zvezde Dejan Radonjić. – Igramo pred njihovim navijačima, koji će im sigurno pružiti veliku podršku. Moramo da odigramo na zadovoljavajućem energetskom nivou, posebno što u ovakvom rasporedu svaki trenutak koristimo za oporavak i pripremu. Očekuje nas težak meč, u kojem moramo da odigramo veoma dobro u dugim intervalima.

Izvor: MUSKI magazin/Novosti

Foto: ATA Images

Leave a comment