LISTA ZA SAVRŠENU DIJETU

LISTA ZA SAVRŠENU DIJETU

Ova lista će vam pomoći da izaberete savršenu dijetu za vas


Svake godine izdavači rangiraju najpopularnije dijete za gubljenje kilograma. Međutim, u najvećem broju situacija oni izostavljaju najvažniji faktor za uspeh – odanost dijeti.
Indeks uživanja u dijeti predstavlja hipotetički broj koji je stvorio dr Joni Fredhof koji se nalazi na čelu jedne od najvećih klinika za gojaznost u Kanadi.

Fredhof je primetio da faktor uživanja u dijeti zapravo predstavlja jedan od najvažnijih faktora u određivanju nečijeg uspeha.

„Ako vam se ne sviđa život koji živite dok ste na dijeti, onda ćete sasvim sigurno povratiti tu težinu. Tačnije. Gubljenje kilograma kroz patnju će rezultovati njegovim vraćanjem“, tvrdi on.

Sve dijete rade, međutim, teži deo posla jeste pronalaženje one kojoj ćete biti verni i od koje ne’ete odustati. A kako bi to odredili, pogledajte listu koju je sastavio dr Fredhov i svakoj stavci dajte 1 bod – dijeta koja ispunjava najveći broj je svakako dijeta koju bi trebalo da izaberete.

Ovako izgleda lista:

– Glad

– Žudnja za hranom

– Osećaj sitosti/zadovoljstva

– Potreba da se kuvaju posebni obroci drugim ljudima/porodici

– Mogućnost da se jede i u restoranu sa prijateljima/porodicom

– Nivo energije i opšte blagostanje

– Kompleksnost dijete

– Širok izbor hrane naspram jednolične ishrane

– Strogost pridržavanja – zabranjene namirnice, grupe namirnica i uticaj na kvalitet života

– Cena namirnica (skupe namirnice i suplementi)

Na samom kraju, ne postoji savršena dijeta, ali uvek je moguće napraviti najbolji kompromis, a ova lista vam može dati smernice u odabiru načina ishrane koji će vam dugoročno odgovarati.

Sledeći put kada krenete na dijetu, pogledajte ovu listu kako bi utvrdili da li je ona dugoročno isplativa.


Hvala što čitate Muški blog!

(24SATA)

Leave a comment