Znakovi koji jasno pokazuju da vaša devojka nije "ona prava"

MUŠKARCI SE BUKVALNO RAZBOLE POSLE SVAĐE SA ŽENAMA!

Svađa sa partnerom u svakom slučaju nije dobra. Ali, da li ste znali da od toga možete ozbiljno da se razbolite?


Muškarci najčešće izbegavaju svađe sa svojim partnerkama, ali to ne znači da su bezosećajni. To je samo njihova taktika da prevaziđu situaciju. Ipak, ona nije tako dobra za njihovo zdravlje.

Svađe sa partnerom mogu da izazovu stvaran fizički bol, pokazali su rezultati istraživanja sprovedenog na Univerzitetu Nortvestern u Ilinoisu.

U studiji koja je trajala dve decenije, naučnici su svakih pet godina stavljali pred kamere bračne parove, koji su učestvovali u istraživanju. Oni su “odrađivali” svoje uobičajene rasprave, a stručnjaci su proučavali njihove izraze lica, analizirali razgovore i ton glasa, kao i govor tela. Potom su ih ispitivali o njihovom zdravstvenom stanju, prenosi Večernji list.

Čak 80 odsto muškaraca, koji su skloni tome da se naljute tokom rasprave sa partnerkom, razvili su simptome kardiovaskularnih bolesti, poput bola u grudima, ubrzanog rada srca, kratkog udaha. Među onima koji su uspevali da zadrže smirenost tokom prepirke sa partnerkom, ovakve simptome razvilo je “samo” 53 odsto muškaraca.

Ovi rezultati su objašnjeni činjenicom da tokom prepiranja raste krvni pritisak i povećava se broj otkucaja srca, a da to tokom godina ostavlja posledice na zdravlje srca i povećava rizik od kardiovaskularnih problema, objasnila je autorka istraživanja Klaudija Has.

Muškarci koji se tokom prepirki “zatvaraju”, izbegavaju kontakt očima i koje se ne obaziru na svoju partnerku, osećaju napetost mišića i bolove u leđima. Gotovo polovina ispitanih imala je ove simptome, za razliku od onih koji su emocionalno otvoreniji. Njih tek 23 odsto je vremenom počelo da oseća bolove u mišićima i kostima.

– Vrat i ramena, tokom svađe, postaju napeti, što posle nekog vremena može da bude uzrok spomenutog bola – kaže Has.


Hvala što čitate Muški blog!

(TELEGRAF)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s